2de Wijn van Château Petit Bocq, ook appelatie Saint Estèphe en in een topjaar !!!

MET INTRODUCTIEKORTING

16,50/20 J. Robinson, werkelijk een uitstekende score van deze iconische, strenge maar rechtvaardige recensente.

91-92/100 J. Suckling

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha, waarvan 1,3 ha wijngaard) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin voor perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot nu bijna 20ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing indertijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden, en er is een nieuw team sinds 2018.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.   De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !    

 

De 2019 is een assemblage van 50% Merlot, 48% Cabernet Sauvignon en 2% Petit Verdot en heeft een aanwezige eiklagering die delicaat is  (niet het gebrande hout die soms in het verleden overdreven was in kleinere jaren) .

Intens dieppaarse kleur met uitbundige aroma's van rijpe bosbessen, frambozen, kirsch en toetsen van cacao, oosterse kruiden en een zeer lichte aardetoets.  Mooi complex met romige tannine en een lange afdronk die fris aanvoelt.  

Doordat ze in 2019 voor de 1ste keer een 2de wijn maken is deze jaargang meer dan ooit uitstekend, een opportuniteit.

Terra Vitis Certificaat

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR 

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha, waarvan 1,3 ha wijngaard) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin voor perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot nu bijna 20ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing indertijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden, en er is een nieuw team sinds 2018.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.   De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !    

 

De Petit Bocq 2020 heeft een diepe granaat-paarse kleur en uitbundige aroma's van braambessen, zwarte kersen en bosbessen, met een ondertoon van munt, cacao (beetje after eight) beetje kruidnagel en geslepen potblood.  Mooi breed middenpallet die elegant is met knapperig zwart fruit en een zachte textuur. De verfrissende lengte eindigt met een subtiele munttoets.

Terra Vitis Certificaat

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR 

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha, waarvan 1,3 ha wijngaard) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin voor perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot nu bijna 20ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing indertijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden, en er is een nieuw team sinds 2018.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.   De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !    

 

De Petit Bocq 2020 heeft een diepe granaat-paarse kleur en uitbundige aroma's van braambessen, zwarte kersen en bosbessen, met een ondertoon van munt, cacao (beetje after eight) beetje kruidnagel en geslepen potblood.  Mooi breed middenpallet die elegant is met knapperig zwart fruit en een zachte textuur. De verfrissende lengte eindigt met een subtiele munttoets.

Terra Vitis Certificaat

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR 

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha, waarvan 1,3 ha wijngaard) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin voor perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot nu bijna 20ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing indertijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden, en er is een nieuw team sinds 2018.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.   De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !    

 

De Petit Bocq 2020 heeft een diepe granaat-paarse kleur en uitbundige aroma's van braambessen, zwarte kersen en bosbessen, met een ondertoon van munt, cacao (beetje after eight) beetje kruidnagel en geslepen potblood.  Mooi breed middenpallet die elegant is met knapperig zwart fruit en een zachte textuur. De verfrissende lengte eindigt met een subtiele munttoets.

Terra Vitis Certificaat

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR 

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin om perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot 15ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing in die tijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.  2014 was zeer verdienstelijk en in het algemeen in Pauillac en Saint Estèphe soms beter dan 2015.  Deze jaargang is nu en de komende jaren schitterend.  En als je de wijn nog iets kan laten liggen moet je niet twijfelen voor de 2016, zonder twijfel 1 van de 3 beste jaren ooit bij Petit Bocq.  De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !    

91/100 Parker , beste jaar ooit bij Petit Bocq !

Petit Bocq was meer dan 20 jaar geleden één van de eerste topwijnen die ik op grote schaal verkocht.  De belgische Dr. Gaetan Lagneaux kocht begin jaren "90 dit kleine kasteel (toen 2ha) van M. Souquet, wijngaardmedewerker bij Château Ducru Beaucaillou.  We stonden aan het begin van een revolutie, want Gaëtan Lagneaux was een man met ambitie en zin om perfectie (om een idee te geven, na zijn doktersdiploma werd Gaêtan specialist Pathologische Anatomie).  Ook de zeer geschakeerde wijngaard breidde razendsnel uit tot 15ha om er een levensvatbare wijn van te maken die de Grand Cru Classé's het vuur aan de schenen kon leggen.  Ik herinner me nog levendig de kleinere jaren (eerste jaar onder Gaêtan was 1993) 1997 en 1999, met het oudere, prachtige etiket (jammer dat ze veranderd hebben), die gewoonweg subliem waren.  Geen krachtpatsers, maar rijp fruit en een ongekende elegantie en fijne structuur, een verademing in die tijd in Saint-Estèphe.  Na het overlijden van Gaëtan heeft zijn zoon het kasteel in handen genomen en onder invloed van oenologen werd de stijl veranderd naar meer volume en eiklagering, toch wel jammer zeker in de mindere jaren.  De laatste jaren evolueert de wijn terug in de goede richting, want men leert veel uit het verleden.  De wijn is terug een plezier, de sappigheid van het fruit, de romigheid van de tannine en de extra dimensie van een delicate kwaliteits-eikopvoeding.  Dit is terug een complete wijn, een echte "Challenger" van het (duurdere) grotere werk.  Terug op en top een ongekende prijs/kwaliteit in Saint-Estèphe.  2014 was zeer verdienstelijk en in het algemeen in Pauillac en Saint Estèphe soms beter dan 2015.  Deze jaargang is nu en de komende jaren schitterend.  En als je de wijn nog iets kan laten liggen moet je niet twijfelen voor de 2016, zonder twijfel 1 van de 3 beste jaren ooit bij Petit Bocq.  De wijngaard is een lappendeken van kleine percelen van het noorden (Phélan Ségur) van de appelatie tot het zuiden (Cos d'Estournel).  De rijke smakelijkheid van zwarte bessen, donkere kersen, de intense, mooi uitgebreide romige tanninestructuur, de complexiteit van kwaliteitshout, ceder, vanille, koffiebonen en een vleugje zoethout.  Het feest is compleet.  Geniet onbevangen van deze weelderige, vlezige wijn !   

90-92/100 Parker

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR

Saint-Estèphe afkomstig van het noorden bij Pez en Phélan Ségur, gedomineerd door Merlot en aangevuld met Cabernet Sauvignon (ongeveer 60/40).  De laatste jaren wordt de wijn gemaakt door Hubert de Boüard van Chateau Angelus, die dan ook een enorme expertise heeft inzake Merlot.  Dit feit en de ongelooflijke jaargang 2016 in Saint Estèphe liggen aan de basis van dit pareltje.  Compact donkerrood fruit, densiteit, een niet te uitgesproken eiklagering en een rassige rijpe tanninestructuur die de wijn volume biedt en een heerlijke lengte.  Om te watertanden... hoe prachtig, je denkt dat je de wijn te jong drinkt, en dat is deels waar, maar je zal genieten van de eerste tot de laatste druppel van deze heerlijke fles, of je hem nu jong of ouder zal drinken.  Je hoeft zeker niet te wachten inidien je er een stevig gerecht bij geeft.

Kasteel in handen van de familie Anney sinds 1678 !!!  Van traditie en cultuur gesproken.

Manuele oogst, met een rigoureuse selectie op de "table de tri" traditionele vinificatie thermogereguleerd, perceel per perceel in inox.  Daarna rijpt de wijn 15 maanden op franse eik waarvan de helft nieuw.  Dit prachtige terroir bestaat enerzijds uit grind en kiezel (voor de cabernet) en anderzijds uit klei, mergel en kalk (merlot) en bezit heel wat oude wijnstokken. 

Een kwaliteits- Saint-Estèphe die in superjaren zoals 2016 gemakkelijk een 10 tal jaar mag rijpen in een goede kelder, maar uit ervaring weet ik dat men deze met enorm veel plezier vlugger drinkt.  Een zonde zonder zonde... , wat mij betreft ! 

Deze 2016 heeft een zeer intens aromatisch boeket, zowel qua fruit, bloemen, romige eik en aardse geuren. Een juweeltje van expressie en uitbundigheid met een indrukwekende ruggegraat en structuur op het einde.  Topper prijs/kwaliteit.

 

Saint-Estèphe afkomstig van het noorden bij Pez en Phélan Ségur, gedomineerd door Merlot en aangevuld met Cabernet Sauvignon (ongeveer 60/40).  De laatste jaren wordt de wijn gemaakt door Hubert de Boüard van Chateau Angelus, die dan ook een enorme expertise heeft inzake Merlot.  Dit feit en de ongelooflijke jaargang 2016 in Saint Estèphe liggen aan de basis van dit pareltje.  Compact donkerrood fruit, densiteit, een niet te uitgesproken eiklagering en een rassige rijpe tanninestructuur die de wijn volume biedt en een heerlijke lengte.  Om te watertanden... hoe prachtig, je denkt dat je de wijn te jong drinkt, en dat is deels waar, maar je zal genieten van de eerste tot de laatste druppel van deze heerlijke fles, of je hem nu jong of ouder zal drinken.  Je hoeft zeker niet te wachten inidien je er een stevig gerecht bij geeft.

Kasteel in handen van de familie Anney sinds 1678 !!!  Van traditie en cultuur gesproken.

Manuele oogst, met een rigoureuse selectie op de "table de tri" traditionele vinificatie thermogereguleerd, perceel per perceel in inox.  Daarna rijpt de wijn 15 maanden op franse eik waarvan de helft nieuw.  Dit prachtige terroir bestaat enerzijds uit grind en kiezel (voor de cabernet) en anderzijds uit klei, mergel en kalk (merlot) en bezit heel wat oude wijnstokken. 

Een kwaliteits- Saint-Estèphe die in superjaren zoals 2016 gemakkelijk een 10 tal jaar mag rijpen in een goede kelder, maar uit ervaring weet ik dat men deze met enorm veel plezier vlugger drinkt.  Een zonde zonder zonde... , wat mij betreft ! 

91-93/100 Parker

CRU BOURGEOIS SUPERIEUR

Gevinifieerd door Hubert de Bouard (Angelus). Zeer mooi potentieel.  Fijne stijl met fris donkerrood fruit, delicate cacaotoets, peper, vol mineraliteit, energie en lengte.

Didier Marcelis staat sinds 2003 aan het roer van dit pareltje in Saint Estèphe.  Na een 20-jarige carriere bij IBM-Fujitsu en Cisco Systems had hij enorm de drang om iets te verwezenlijken "back to the roots".  Didier vertrouwde mij toe dat hij de beste Médoc-wijn voor je geld wil maken en volgens mij lukt hem dat aardig sinds de jaargang 2014.  Alle wijnen zijn sindsdien uitstekend.  Als perfectionist werkt hij eerst 3 jaar met Olivier Dauga, dan 11 jaar met Hubert de Bouard van Château Angelus en sinds 2019 met Dr. Alian Raynaud.  Er werd dus al een hele weg afgelegd om van deze nobele onbekende (voor Didiers komst werd de wijn in bulk verkocht !) een topwijn te maken met kwaliteit en consistentie.  Het topterroir (zijn buren zijn Calon Ségur, Les Ormes de Pez, Pez en Lylian Ladouys) samen met de topinstallaties en de getalenteerde vakmensen zijn een combinatie van altijd maar beter en preciezer.  Een wijn voor de échte liefhebber dus die je best bovenhaalt tussen de 8 en de 12 jaar oud, al naargelang het jaartal.  2016 is natuurlijk het gezegende jaar in Saint Estèphe, wat een lengte en mineraliteit... Wow. 

90+/100 Parker

93/100 Vinous

De Lilian Ladouys 2020 heeft in eerste instantie een wat ingetogen neus, na het uitvoerig opwalsen krijg je aroma's van cassis, braambessen, kruiden, peper, zoethout, lichte munttoets en een vleugje romige nieuwe eik.  Mooi gebalanceerde wijn die elegant zal ouderen.

Drinken 2025 - 2031

91/100 Vinous

91/100 Parker

Intens zwartpaars. zeer charmerend sensueel boeket voor een Saint Estèphe, aroma's van rijpe bosbessen, aarbeien, gekonfijte frambozen, kirsch, sappige rode pruimen, lichte grindtoets, potloodschaafsel, gegrild brood, leder, zoethout, witte peper en een lichte mineraliteit.

Mooie klassevolle aanzet, een fijne zuurtegraad zoals een topwijn, gevuld middenpallet en zachte romige tannine.  Assemblage van 70%CS 29M en 1%PV.  Veel diepgang en personaliteit, wat mij betreft een wijn die nog onderschat wordt.

Geproduceerd door Vincent Millet en de volledige equipe van Calon Ségur.

Op zijn best vanaf 2025 tot 2036

 

94/100 AG vinous

Magnifieke Cru tussen Calon Ségur en Montrose.  Topterroir du nu al enkele jaren in handen is van de zeer getalenteerde Anne de Naour.

Dit is een "smartbuy" voor iemand die de wijn enkele jaren kan bewaren.  Een zeer vlezige stijl van wijn met complexiteit, kracht en lengte.  Mooie vettigheid, sappig fruit, romige tannine en prachtig klassieke afdronk.

95/100 Revue du Vin de France

94/100 Parker 2026 - 2060 !!!

Monumentale wijn

Deze cru is terug TOP sinds 2015, na een iets mindere periode.  Sinds 30 jaar staat Henri Dubosq aan het roer en hij heeft een enorme scharre fans opgebouwd.  2016 is absoluut groots, veel conentratie, diepgang, complexteit (typische truffelaroma's), vol en explosief boordevol energie.  Een meesterwerk in Classisisme !

2de wijn Château Phélan Ségur - Saint Estèphe

2de wijn Château Phélan Ségur - Saint Estèphe

2de wijn Château Phélan Ségur - Saint Estèphe

95/100 Jane Anson Inside Bordeaux

92/100 Parker 2019 - 2031

Dit iconische kasteel werd in 2018 aangekocht door onze belgische zakenman Philippe Van de Vyvere (Sea Invest) en zal dus de prachtige toekomst van dit reeds gereputeerde kasteel garanderen.  Dit is zonder twijfel 1 van de beste niet geklasseerde wijnen uit de Médoc met zijn schitterende terroir aan de oevers van de Gironde.  Deze wijn was reeds gedurende 20 jaar een toonbeeld van authentieke Saint Estèphe kwaliteit, kracht, finesse en diepgang.  De familie Gardinier (Gardinier Hospitality, Retail & Estate ; Le Taillevent Paris, Le Domaine Les Crayères, Le Comptoir du Caviar, etc.) had van dit kasteel reeds een rijzende ster gemaakt sinds de overname in 1984.  De hele wijnploeg van general manager, wijnmaker tot oenoloog blijft aan boord om de continuiteit van dit kasteel te garanderen.  De ambitie om deze wijn nog te verbeteren is brandend en de nieuwe eigenaar wil natuurlijk aansluiting vinden bij de absolute top van de appelatie (lees Calon Ségur, Cos d'Estournel & Montrose).  We gunnen alvast het grote succes en als ik hier en daar een internationaal artikel lees, dan voel ik de focus om de absolute top te bereiken.

Phélan Ségur is een edele wijn met getemperde kracht met veel, maar zachte tannine, heerlijk in evenwicht met het kleine rode fruit.  Subtiele aroma's van eik, ceder, potlood en grafiet wisselen de charmante fruittonen met mekaar af, wat een klasse.     

94/100 Parker

93/100 James Suckling

93/100 Decanter Magazine

93/100 Jeb Dunnuck

93/100 AG Vinous  "The 2017 Phelan Segur has turned out beautifully. A wine of real substance and personality..."

Dit iconische kasteel werd in 2018 aangekocht door onze belgische zakenman Philippe Van de Vyvere (Sea Invest) en zal dus de prachtige toekomst van dit reeds gereputeerde kasteel garanderen.  Dit is zonder twijfel 1 van de beste niet geklasseerde wijnen uit de Médoc met zijn schitterende terroir aan de oevers van de Gironde.  Deze wijn was reeds gedurende 20 jaar een toonbeeld van authentieke Saint Estèphe kwaliteit, kracht, finesse en diepgang.  De familie Gardinier (Gardinier Hospitality, Retail & Estate ; Le Taillevent Paris, Le Domaine Les Crayères, Le Comptoir du Caviar, etc.) had van dit kasteel reeds een rijzende ster gemaakt sinds de overname in 1984.  De hele wijnploeg van general manager, wijnmaker tot oenoloog blijft aan boord om de continuiteit van dit kasteel te garanderen.  De ambitie om deze wijn nog te verbeteren is brandend en de nieuwe eigenaar wil natuurlijk aansluiting vinden bij de absolute top van de appelatie (lees Calon Ségur, Cos d'Estournel & Montrose).  We gunnen alvast het grote succes en als ik hier en daar een internationaal artikel lees, dan voel ik de focus om de absolute top te bereiken.

Phélan Ségur is een edele wijn met getemperde kracht met veel, maar zachte tannine, heerlijk in evenwicht met het kleine rode fruit.  Subtiele aroma's van eik, ceder, potlood en grafiet wisselen de charmante fruittonen met mekaar af, wat een klasse.     

93+/100 Parker

95/100 Bettane & Desseauve

Dit iconische kasteel werd in 2018 aangekocht door onze belgische zakenman Philippe Van de Vyvere (Sea Invest) en zal dus de prachtige toekomst van dit reeds gereputeerde kasteel garanderen.  Dit is zonder twijfel 1 van de beste niet geklasseerde wijnen uit de Médoc met zijn schitterende terroir aan de oevers van de Gironde.  Deze wijn was reeds gedurende 20 jaar een toonbeeld van authentieke Saint Estèphe kwaliteit, kracht, finesse en diepgang.  De familie Gardinier (Gardinier Hospitality, Retail & Estate ; Le Taillevent Paris, Le Domaine Les Crayères, Le Comptoir du Caviar, etc.) had van dit kasteel reeds een rijzende ster gemaakt sinds de overname in 1984.  De hele wijnploeg van general manager, wijnmaker tot oenoloog blijft aan boord om de continuiteit van dit kasteel te garanderen.  De ambitie om deze wijn nog te verbeteren is brandend en de nieuwe eigenaar wil natuurlijk aansluiting vinden bij de absolute top van de appelatie (lees Calon Ségur, Cos d'Estournel & Montrose).  We gunnen alvast het grote succes en als ik hier en daar een internationaal artikel lees, dan voel ik de focus om de absolute top te bereiken.

Phélan Ségur is een edele wijn met getemperde kracht met veel, maar zachte tannine, heerlijk in evenwicht met het kleine rode fruit.  Subtiele aroma's van eik, ceder, potlood en grafiet wisselen de charmante fruittonen met mekaar af, wat een klasse.     

94+/100 Parker

Dit iconische kasteel werd in 2018 aangekocht door onze belgische zakenman Philippe Van de Vyvere (Sea Invest) en zal dus de prachtige toekomst van dit reeds gereputeerde kasteel garanderen.  Dit is zonder twijfel 1 van de beste niet geklasseerde wijnen uit de Médoc met zijn schitterende terroir aan de oevers van de Gironde.  Deze wijn was reeds gedurende 20 jaar een toonbeeld van authentieke Saint Estèphe kwaliteit, kracht, finesse en diepgang.  De familie Gardinier (Gardinier Hospitality, Retail & Estate ; Le Taillevent Paris, Le Domaine Les Crayères, Le Comptoir du Caviar, etc.) had van dit kasteel reeds een rijzende ster gemaakt sinds de overname in 1984.  De hele wijnploeg van general manager, wijnmaker tot oenoloog blijft aan boord om de continuiteit van dit kasteel te garanderen.  De ambitie om deze wijn nog te verbeteren is brandend en de nieuwe eigenaar wil natuurlijk aansluiting vinden bij de absolute top van de appelatie (lees Calon Ségur, Cos d'Estournel & Montrose).  We gunnen alvast het grote succes en als ik hier en daar een internationaal artikel lees, dan voel ik de focus om de absolute top te bereiken.

Phélan Ségur is een edele wijn met getemperde kracht met veel, maar zachte tannine, heerlijk in evenwicht met het kleine rode fruit.  Subtiele aroma's van eik, ceder, potlood en grafiet wisselen de charmante fruittonen met mekaar af, wat een klasse. 

   

Voor wie nog twijfelt, hierbji enkele commentaren van de internationale vakpers :

James Suckling: 96-97 “Best ever?

Decanter: 94Another impressive vintage at his estate

Wine Doctor93-95this is a great vintage for this château. Very well done indeed.

Vinous (Neal Martin)95 “There is a sense of completeness to this Saint-Estèphe that urges you back for another sip. The best Phélan Ségur in a long time.

Vinous (Antonio Galloni): 93-95 “In a word: impressive.

Yves Beck : 96 “C'est un très grand Phélan Ségur.

Schweizerische Weinzeintung18 “10 must-haves des bordeaux - jahrgangs 2019
Weingabriel18 “Dichtes, samtenes, komplexes, frisches Bouquet
Jeb Dunnuck93-95+ “this could end up being a real superstar of a wine.
Wine Enthusiast93-95 “There is great potential for aging here.
Jeff Leve93-95 “this could be the best vintage of Phélan Ségur yet.
Weinwisser18perfekte Symbiose zwischen Kraft und Finesse
Wine Doctor93-95 “this is a great vintage for this château. Very well done indeed.
 

93/100 Parker

Markus del Monego: 94+ "A wine with great precision bringing Château Phélan Ségur on the next level. Impressing."

Decanter: 94“Excellent Stuff”

Jeb Dunnuck: 94-96 “(...) a legit ‘wow’”

Vinous Galloni: 91-93 “The 2020 Phélan Ségur is sophisticated, classy and polished.”

James Suckling: 96 “Class here”

Wine Enthusiast: 93-95 “(…) an intense, concentrated structure.”

Vinous (Neal Martin): 93-95 “Jewel in the Crown”

93/100 Wine Spectator

 

Dit iconische kasteel werd in 2018 aangekocht door onze belgische zakenman Philippe Van de Vyvere (Sea Invest) en zal dus de prachtige toekomst van dit reeds gereputeerde kasteel garanderen.  Dit is zonder twijfel 1 van de beste niet geklasseerde wijnen uit de Médoc met zijn schitterende terroir aan de oevers van de Gironde.  Deze wijn was reeds gedurende 20 jaar een toonbeeld van authentieke Saint Estèphe kwaliteit, kracht, finesse en diepgang.  De familie Gardinier (Gardinier Hospitality, Retail & Estate ; Le Taillevent Paris, Le Domaine Les Crayères, Le Comptoir du Caviar, etc.) had van dit kasteel reeds een rijzende ster gemaakt sinds de overname in 1984.  De hele wijnploeg van general manager, wijnmaker tot oenoloog blijft aan boord om de continuiteit van dit kasteel te garanderen.  De ambitie om deze wijn nog te verbeteren is brandend en de nieuwe eigenaar wil natuurlijk aansluiting vinden bij de absolute top van de appelatie (lees Calon Ségur, Cos d'Estournel & Montrose).  We gunnen alvast het grote succes en als ik hier en daar een internationaal artikel lees, dan voel ik de focus om de absolute top te bereiken.

Phélan Ségur is een edele wijn met getemperde kracht met veel, maar zachte tannine, heerlijk in evenwicht met het kleine rode fruit.  Subtiele aroma's van eik, ceder, potlood en grafiet wisselen de charmante fruittonen met mekaar af, wat een klasse. 

 

98+/100 Parker 

98+/100 JD

98/100 James Suckling

98/100 Vinous

 

97+/100   2027 - 2055

Uitzonderlijke wijn, intense boeket van bosbes, zwarte bes, donkere pruimen, weelderige kruidigheid met een munt- en kardemom toets.  Zeer vol en breed, met zijdezachte en toch pittige tannine.  De laatste jaren heeft de wijn nog veel meer precisie.  De eikopvoeding werd getemperd, de oogst is nu op precies het juiste moment, vroeger dikwijls iets overrijp en de gisting op lagere temperaturen.  Het resultaat is verbluffend, wat een mooie uiting van dit wereldbekende terroir, in het verlengde van Mouton Rothschild en vlak naast Lafite Rothschild.

 

Château Phélan Ségur - Saint-Estèphe