Gastronomische witte Loire wijn die doet denken aan een Menetou Salon.  100% Sauvingon uit de Muscadet streek.  Zeer strak, fris droog, zeer fijn met een mineralige ondertoon.  Mooie concentratie en lengte.

Gastronomische witte Loire wijn die doet denken aan een Pouilly Fuissé.  Heel atypische 100% Chardonnay uit de Loire, muscadet terroir.  Zeer strak, droog, zeer fijn met een zeer subtiele toets van eiken vat.  Mooi mineralig en geconcentreerd. Enorme lengte.

 

TOURAINE SAUVIGNON AOP 2022 
100% SAUVIGNON BLANC - LOIRE

Terroir nabij Muscadet :
Kalksteen en klei op tufsteen ondergrond


Degustatie
Intens briljante witgele kleur met gllanzend oppervlak en doorschijnend met zilveren reflecties

Frisse, droge, raszuivere Sauvignon met aroma's van citrus, witte bloemen en licht mineralige toets.  Klasse !

Wijn & Gerecht
Aanbevelingen: Perfect aperitief, past heel goed bij koude vis, zeevruchten, schaal-en schelpdieren.

Deze kleine appelatie van in totaal 90ha in de Loire is een verborgen parel voor rijke, intense witte wijnen.  De bodem is hoofzakelijk zeer kalkrijk, aangevuld met rode klei en tuffeau (mengeling van de zeebodem van 90 millioen jaren geleden met kalk, zand en de organismen van de zee geweest).  Deze terroir brengt intens frisse wijnen "crispy" die doet denken aan de grote Nieuw Zeelandse wijnen.  Mooie combinatie van rijke frisheid, mineraliteit en een mooi aanhoudende brede lengte in de afdronk.  Don't miss it, als je van die stijl houdt ! 

Pouilly Fumé "Cuvée Mathilde" Favray - Loire

Deze Pouilly Fumé is uitzonderlijk aromatisch met minerale, florale en frisfruitige aroma's in de neus.  De wijngaard is hoofzakelijk van oude wijnstokken en de wijn is opgevoed in thermogereguleerde inox tanks voor meer dan 12 maand.  Zeer elegant en complex boeket met toetsen van limoen, kweepeer, witte bloemen, keien en kalk.  De intensiteit is mooi in evenwicht met de elegantie, en met een schitterend zuiivere en lange afdronk.  

Topdomein die bestaat sinds 1603 !

Topdomein in familiale handen sinds meer dan 400 jaar.  Krachtige Sancerre van het topterroir "La Grande Côte" bij Amigny.  Mineralig en concentratie.