Uitverkocht

Laatste Imperial van 1 van de BESTE JAREN ooit bij Grand Mayne.

94/100 Parker Collectors Item

93-95/100 Parker

Lieveling van velen.  Dit is één van de laatst overblijvende Grand Cru Classés die nog in familiale handen is.  In 2001 kocht de famillie Decoster, afkomstig uit de Porseleinindustrie (Limoges), dit kasteel die net naast het befaamde Château Valandraud ligt.  De wijn is geconcentreerd zonder massief te zijn, de rijpheid van het fruit is hun stokpaardje, zonder overrijp te zijn, de integratie en preciezie van de eiklagering is een delicatesse, de intensiteit van de fluweelzachte tannine is hier geen queste, maar eerder regelmaat, jaar na jaar.  Je merkt het, de famillie Decoster maakt de juiste keurzes en ze hebben in zeer korte tijd een ijzersterke reputatie opgebouwd.  Een wijn die altijd garant staat voor plezier, onmiddelijk plezier, want bijna iedereen kan de wijn niet laten liggen helaas.  Supercharme met een stevige ruggengraat door het mooi gedeelte aan Cabernet Franc !  

Uitverkocht

91-93/100 Parker

 

95/100 Parker

2029-2065

Voor de echte kenners, elegantie en finesse troef.  De legendarische Patrick Maroteaux was gedurende lange tijd voorzitter van de Union des Grands Crus Classé de Bordeaux, en hij is jammer genoeg recentelijk en veel te vroeg gestorven.  Zijn zoon François-Xavier heeft de fakkel overgenomen en doet dit met  brio en enorm veel toewijding.  Hij beseft heel goed dat hij aan stuur zit van een uitzonderlijk domein.  Hij bewaakt goed de geest van het huis en deze is elegantie en klasse.  De "Cru" heeft nog iets aan concentratie gewonnen de laatste jaren wat hem nog meer laat excelleren.  Rosbief, hertekalf, zoek het niet te ver, maar zorg voor topkwaliteit, dan komt het goed, misschien de essentie van het leven.  Ik wil niet mijmerend overkomen, maar eens in je leven moet je van deze wijn toch genieten. 

Branaire's wijngaarden zijn 60ha groot en liggen op het plateau van St Julien de Beychevelle.  Er zijn ongeveer 80 verschillende percelen.  Toen de Maroteaux familie dit kasteel kocht hebben ze een nieuwe chai gezet die heel performant was, maar nu recent hebben ze nog een nieuwe chai erbij gebouwd om nog preciezer te werken.  Vele kleine vaten voor vinificaties perceel per perceel, de wijn komt echt "Haute Couture", iets waar de vader die recentelijk overleed jammergenoeg niet meer kon meemaken.  Maar de wil naar excellentie zit meer dan ooit in de volgende generatie. 

Delicate aroma's van framboos, zwarte bessen, sigarenblad, ceder en rozen.  Vrij intense vollere structuur voor Branaire Ducru, iets meer concentratie dan vroeger en veel dimensies met veel energie en pittigheid.  De ziltige en licht minerale finish geeft deze wijn een klassiek karakter en een soort eeuwig leven mee.  Geniet zeker maar niet te vroeg als het kan. 

 

Schitterend bij lamsvlees, kalfsblanquette of filet pur, zal tot zijn recht komen in de 4 seizoenen, maar geef hem wat tijd, dit is 1 van de beste wijnen ooit geproduceerd op dit kasteel.    

Het formaat voor de verzamelaar. 96-98/100 Parker

96-98/100 Parker

96+/100

96/100 Wine Spectator

97/100 James Suckling

96/100 Betanne & Desseauve

Monumentale wijn met krachtige structuur, intens van kleur, aromas van rode en blauwe bessen, zwarte kersen, bosbessen, geroosterde koffiebonen, zwoele kruiden, munt, lavendel en leder en een aardetoets.  Volmondig, stevige, compacte tannine en een prachige lengte met die lekkere kruidigheid die terugkomt.

Schitterend bij geroosterd vlees, rund, varken, eend (zelfs ook met gelakte eend).  Alle gerechten met wilde champignons of carpaccio met truffel.  Bij het ouderen ook bij betere stoofpotjes

97-100/100 Parker , potentiëlle 100/100 !

De wijngaarden van deze 1ste wijn liggen net tegenover Château Latour (1ier GCC) met een prachtig en goed gedraineerd terroir van keiafzettingen net naast de Gironde.  Een Microklimaat die Pichon Baron zijn ongelooflijke kracht en puurheid deelt met de allergrootste Médocs. Architecturaal moet dit ook zeker 1 van de mooiste kastelen van de hele Bordeauxstreek zijn.  Net als hun wijn streven ze naar perfectie.

 

De Pichon Baron 2019 is een assemblage van 87% Cabernet Sauvignon en 13% Merlot, geplukt van 18 september tot 11 oktober.  18 maanden eiklagering in Franse eiken vaten waarvan 80% nieuw.  De 1ste wijn is 49% van de oogst, dus enkel het alllerbeste gaat in de topwijn.

Intens donkerpaars, aroma's van zwarte bessen en bosbessen, aardse toetsen, kruidnagel, vuursteen, cacoa en kaneel.  Deze dimensionele wijn is opgebouwd uit diverse lagen van zwart fruit, minerale toetsen en excotische kruidigheid.  Mooi volume met een zeer goede balans en fluweelzachte, doch goed aanwezige tannine die uitmondt in een mooie lengte van bloemen en aardse tonen. Heel klassieke Pauillac stijl en toch met een uniek karakter.  Deze jaargang zal zeker bij de toppers zitten van dit uitzonderlijke kasteel.  In imperial heb je natuurlijk een uniek stuk.

100/100 Decanter Magazine

99/100 James Suckling

100/100 Wine Enthousiast

98/100 Parker

97/100 La Revue du Vin de France (Guide des Meilleurs Vins de France)

Sinds 2003 werkt Bruno Borie samen met de meest getalenteerde wijnconsulent van linkeroever Eric Boissenot en dat heeft geleid tot het allerhoogste kwaliteitsniveau, tot soms zelfs boven het niveaux van de Premier Grand Cru Classé's Lafite- en Mouton Rothschild en Latour !  

De eigenaar is uitzonderlijk bezig met details en perfectie, die deze wijn nog grootser maken.  Dit is natuurlijk één van de grootste terroirs van de Médoc, het typische "Günz"gravel die 4 miljoen jaar geleden uit de Pyrennëen aanspoelde, samen met de perfecte ligging dicht bij de "Estuère du Médoc", de gironde, zorgt ervoor dat de koude minder extreem is, en de hitte in de zomer mooi afgekoeld wordt door deze rivier.  Dit maakt lange en trage rijping mogelijk en daarin schuilt het geheim en de nobelheid van de Médoc. 

 

2018 is een zeer opulent jaar, gezien de historische stijl van Ducru Beaucaillou, of zoals Bruno Borie me zei nadat ik complimenten gaf op deze jaargang, "it is truly dramatic !"  Dat was zijn manier van zeggen dat de 2018 eigenlijk wel best flamboyant was en er een enorme brede schakering is van fruit, stuctuur, complexiteit, mineraliteit en ook een energieke frisheid in de zo lang nazinderende lengte.

 

Drink deze wijn dus niet voor 2028 en laat hem rijpen voor jouw mooiste momenten.  Met 2* 100/100 is dit echt een icoon van de klassieke Médoc.

97-100/100 Parker

98/100 La Revue du Vin de France (Guide des Meilleurs Vins de France)

Sinds 2003 werkt Bruno Borie samen met de meest getalenteerde wijnconsulent van linkeroever Eric Boissenot en dat heeft geleid tot het allerhoogste kwaliteitsniveau, tot soms zelfs boven het niveaux van de Premier Grand Cru Classé's Lafite- en Mouton Rothschild en Latour !  

De eigenaar is uitzonderlijk bezig met details en perfectie, die deze wijn nog grootser maken.  Dit is natuurlijk één van de grootste terroirs van de Médoc, het typische "Günz"gravel die 4 miljoen jaar uit de Pyrennëen aanspoelde, samen met de perfecte ligging dicht bij de "Estuère du Médoc", de gironde, zorgt ervoor dat de koude minder extreem is, en de hitte in de zomer mooi afgekoeld wordt door deze rivier.  Dit maakt lange en trage rijping mogelijk en daarin schuilt het geheim en de nobelheid van de Médoc.