Assemblage van Tannat, Cabernet Sauvignon en Merlot , modern gemaakt, sappige stijl op zijn fruit zonder eik.  Mooie structuur van de Tannat en toch charmerend.

Karaktervolle wijn uit de Sud Ouest.  Assemblage van Tannat en Cabernet Sauvignon, gerijpt op eikenhouten vaten.

De wijn bezit een prachtig boeket van rijpe bosbes, zwarte pruimen en subtiele vanilletoetsen van de eik.  Deze tannat wijn is uitzonderlijk diep, vol en geconcentreerd.  Zeer mooie wijn met donker vlees, vooral top bij wildgerechten.

Volle bergerac gemaakt van Cabernet en Merlot met een zeer mooie eiklagering naar de traditie van een krachtige Pomerol.  Stevige en verassende ontdekking !

Geniet van deze uitstekende jaargang.

SUPERTIP :  Laat deze wijn nog rijpen tot 2023 en je krijgt een pareltje !

 

 

Château de Cèdre is één van de tophuizen uit de regio Cahors, een regio gekend om zijn ‘Vin Noir’, een naam die ze dankt aan de Malbec druif, die zeer intens van kleur is naar het zwarte toe.

De familie Verhaeghe zijn perfectionisten en ze zijn sinds de jaren '50 pioniers in kwaliteits cahors met een mooi bewaarpotentieel.

De wijngaarden situeren zich op drie verschillende terrassen langsheen de rivier Lot met bodems die rijk zijn aan kalk en klei. Malbec heerst hier en zorgt voor sappige, karaktervolle wijnen.   

Assemblage van 90% Malbec, 5% Merlot en 5% Tannat, eikgelagerd waarvan 1/3 nieuwe kwaliteitseik.   Ideale begeleider van rood vlees, wild en sterke kazen.