Uitgepuurde Macon van de zeer mineralige wijngaard "Croix Jarrier".  Zeer fijn, complex en toch zonder eiklagering, en wat een mooie lange afdronk... 

Beste cru "Les Cras" van heel Saint Véran !

Volle aanzet met mooi wit steenfruit,vanille en verse boter, subtiele kalktoetsen met een zeer mooi evenwicht en frisse, energierijke ondertoon.

Wijndomein is "Cave de l'Année" in Reveu du Vin de France.

De briljante Roche Vineuse "Le Clos"  van  Domaine Perraud heeft een prachtig boeket van citrus, subtiele kalktoets, groene peer, frisse perzik, witte bloemen, gevolgd door een gespannen en scherpe mondontplooing die zeer aantrekkelijk is, met geweldige concentratie en diepte in de middenpallet en de lengte.  Deze jaargang is schitterend in wit, er zit veel spanning op en de wijnen zijn loepzuiver.

In de finale is er veel mineraliteit, precisie die je veel plezier geeft om terug te proeven.  Wat een inspirerende wijn.  Uitmuntend bij schaaldieren.

De wijnstokken van  "Le Clos" zijn 60 jaar oud en dit volledig perceel zit in Conversion Bio, en zal dus binnenkort erkend zijn, maar is nu al gedurende 2 jaar dus volledig biologisch bewerkt, zowel in de wijngaard als in de wijnkelder. 

 

 

Cave de l'Année 2021 in Revue du Vin de France !

Top Pouilly Fuissé van lieu-dits "En Barvay" , zeer fijn en mineralig, topklasse

Cave de l'Année 2021 in Revue du Vin de France !

Top Pouilly Fuissé van lieu-dits "En Barvay" , zeer fijn en mineralig, topklasse