Intens aromatische witte wijn met zachte aroma's van pitfruit en excotisch fruit, mooi in evenwicht gebracht door zijn zachtdroog middenstuk.

Chardonnay by Gilles Cantons (Vignerons des Schistes)

Wijngaarden die 150 m boven de zeespiegel liggen in het natuurgebied Natura 2000 nabij Clermant l'Hérault en Terrasses du Larzac.  Licht ziltig karakter en met een subtiele eiklagering.  Mooi, frisse en pittige finale.  Een zuiderse Chardonnay met dat tikkeltje meer.  

Biologische Grenache Blanc, Roussanne, Colombard, laag in alcohol, natuurlijke gist, minimum sulphiet.  Wat een smaakbom !

Chardonnay - Viognier & Chasan, plaatselijke druif. Kruidig (lichte annijstoets), mooi pitfruit en vol.

Zeer gereputeerd huis Delas uit de Noorder Rhône maakt hier een zeer geslaagde Viognier die de typische kenmerken van de Noorder Rhône bezit.  Alhoewel de wijngaard in Languedoc ligt, komen alle elementen van de typsiche Rhône-Viogniers tot uiting.  Aromas van witte pitvruchten gecombineerd met mineraliteit (natte kei) en zwoele kruidigheid (venkelzaad).

Volle bergerac gemaakt van pure Sauvignon Blanc met een zeer mooie eiklagering naar de traditie van een gastronomische Péssac Léognan.  Supercharmante en verassende ontdekking !

SUPERTIP :  Magnifiek bij wit vlees of geitekazen.