Deze nieuwste telg van Château Angélus komt van hun eigen wijngaarden en werd gemaakt door dezelfde technische ploeg van Château Angélus.  Deze wijn wordt gevinifieerd in hun hypermoderne "Chai Carillon".  Het is een Bordeaux met dezelfde eigenschappen als hun 1er Grand Cru Classé, namelijk diepgang, kracht, conentratie en complexiteit maar die je jonger kan drinken.  Ook de toegankelijkheid en prijs was van groot belang om mensen te laten kennismaken met de intensiteit zoals een Grand Cru Classé.  Ze zijn dan ook heel trots op hun nieuwste aanwinst en dit direct in een groots jaar !

Château de Francs is een bijzonder kasteel in het centrum van het wijndorp Francs, die helemaal vanboven op het hoogste punt ligt.  Je ziet direct dat je met een middeleeuws, eeuwenoud kasteel te maken hebt met omliggende wijngaarden in het glooiende landschap van Côtes de Bordeaux, in het verlengde van Pomerol en Saint Emilion.

Deze wijn is een krachtige expressie van de 3 edele druivensoorten uit Bordeaux, 70% Merlot, 20% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon.

In 1986 kochten jeugdvrienden Hubert de Bouard (Château Angelus) en Dominque Hébrard (ex eigenaar Château Cheval Blanc) dit 40ha groot kasteel om er een vaste waarde van te maken.  De wijn is op en top Bordeaux met een stevige ruggegraat en wordt tradtioneel gevinifieerd door Hubert de Bouard van Angelus.  Gedeeltelijke pvoeding op eiken vaten van 1 en 2 jaar.

97/100 Forbes Magazine

92/100 James Suckling    

Grande Sélection is de betere Cuvée van Patrick Carteyron in Génissac (op enkele voetstappen van Saint Emilion).  Cuvée die eikgelagerd is. 

2de wijn van Château Goubau in Castillon (het verlengde van Saint Emilion & Pomerol).  Zeer pittige wijn.

Krachtige Castillon, 2015 - 2024 , de Topcuvée van Goubau.

91/100 Parker 2018 - 2028    The 2014 d'Aiguilhe has a wonderful, quite detailed bouquet with black cherries, melted tar, minerals and a touch of sea spray. The palate is well balanced with supple red and black fruit, well-judged acidity, very feminine and lithe in the mouth with a caressing and very pure finish. This is just a sublime d'Aiguilhe that will give several years of drinking pleasure.  (ter info de 2015 kreeg slechts 88/100)