Uitverkocht

Deze nieuwste telg van Château Angélus komt van hun eigen wijngaarden en werd gemaakt door dezelfde technische ploeg van Château Angélus.  Deze wijn wordt gevinifieerd in hun hypermoderne "Chai Carillon".  Het is een Bordeaux met dezelfde eigenschappen als hun 1er Grand Cru Classé, namelijk diepgang, kracht, conentratie en complexiteit maar die je jonger kan drinken.  Ook de toegankelijkheid en prijs was van groot belang om mensen te laten kennismaken met de intensiteit zoals een Grand Cru Classé.  Ze zijn dan ook heel trots op hun nieuwste aanwinst en dit direct in een groots jaar !

Château de Francs is een bijzonder kasteel in het centrum van het wijndorp Francs, die helemaal vanboven op het hoogste punt ligt.  Je ziet direct dat je met een middeleeuws, eeuwenoud kasteel te maken hebt met omliggende wijngaarden in het glooiende landschap van Côtes de Bordeaux, in het verlengde van Pomerol en Saint Emilion.

Deze wijn is een krachtige expressie van de 3 edele druivensoorten uit Bordeaux, 70% Merlot, 20% Cabernet Franc en 10% Cabernet Sauvignon.

In 1986 kochten jeugdvrienden Hubert de Bouard (Château Angelus) en Dominque Hébrard (ex eigenaar Château Cheval Blanc) dit 40ha groot kasteel om er een vaste waarde van te maken.  De wijn is op en top Bordeaux met een stevige ruggegraat en wordt tradtioneel gevinifieerd door Hubert de Bouard van Angelus.  Gedeeltelijke pvoeding op eiken vaten van 1 en 2 jaar.

97/100 Forbes Magazine

92/100 James Suckling    

Grande Sélection is de betere Cuvée van Patrick Carteyron in Génissac (op enkele voetstappen van Saint Emilion).  Cuvée die eikgelagerd is. 

2de wijn van Château Goubau in Castillon (het verlengde van Saint Emilion & Pomerol).  Zeer pittige wijn.

Krachtige Castillon, 2015 - 2024 , de Topcuvée van Goubau.

91/100 Parker 2018 - 2028    

Zeer fijne wijn met donkerrood kleur, wondermooie delicate aroma's van fris rood fruit, mineralen en ziltigheid.  Zeer evenwichtig in de mond, dit is een zeer geslaagde d'Aiguilhe die veel lengte heeft en nog een mooi bewaarpotentieel heeft.

 (ter info de 2015 kreeg slechts 88/100)