3 Bichierri Gambero Rosso het maximum voor italiaanse wijn !

Collosorbo maakt 1 van de best Rosso's op de markt en dit aan een ongelooflijke prijs !

Tenuta di Collosorbo, een van de oudste domeinen in de Montalcino regio, wordt bestuurd door drie vrouwen: Giovanna Ciacci, het hoofd en hart van Collosorbo, en haar twee dochters, Lucia Sutera Sardo, landbouwkundige, verantwoordelijk voor verkoop en marketing, en Laura Sutera Sardo, oenologe: haar werkterrein is de wijngaard en de kelder, waar ze de wijnen maakt. Drie vrouwen, drie karakters: Giovanna gaat minutieus te werk, Lucia is een echte doorzetter, en Laura, die is een en al positiviteit. Zowel in de wijngaard bij het oogsten als achteraf in de wijnkelder zijn specialisten aan het werk. De druiven worden zachtjes uitgeperst: minimale stress geeft maximale smaak in het sap.  Door spontane alcoholische vergisting, respect voor de druif, keuzes specifiek afgestemd op elke wijn, wordt uit elke druif het allerbeste gehaald.
Hun wijnkelder is van Etruskische oorsprong, uitgegraven in de tufsteenbodem, anderzijds gebruik makend van moderne technologieën. Onze wijnen ouderen op Frans en Sloveens hout. De verschillende vaten (12 à 54 hl) en rijpingstijden bepalen voor elke wijn mee de juiste keuzes tijdens het rijpingsproces.
De Rosso di Montalcino, 100% Sangiovese: het ‘jongere broertje’ van Brunello, rijpt 1 jaar op eikenhout. Deze wijnen worden gemaakt naar aloude traditie en dat proef je.  Geniet met je lievelingspasta !

Fattoria Collosorbo is een echt familiedomein uit Montalcino.  Deze superster Brunello heeft rijpe kersen en gestoofde pruim, zoethout, ceder, milde tabak, een zwoele kruidigheid en rooktoetsten.  Zeer complex en met een heel lange afdronk.  De ultieme wijn voor bij een houtgegrilde Bistecca Fiortentina !

Tenuta di Collosorbo, een van de oudste domeinen in de Montalcino regio, wordt bestuurd door drie vrouwen: Giovanna Ciacci, het hoofd en hart van Collosorbo, en haar twee dochters, Lucia Sutera Sardo, landbouwkundige, verantwoordelijk voor verkoop en marketing, en Laura Sutera Sardo, oenologe: haar werkterrein is de wijngaard en de kelder, waar ze de wijnen maakt. Drie vrouwen, drie karakters: Giovanna gaat minutieus te werk, Lucia is een echte doorzetter, en Laura, die is een en al positiviteit. Zowel in de wijngaard bij het oogsten als achteraf in de wijnkelder zijn specialisten aan het werk. De druiven worden zachtjes uitgeperst: minimale stress geeft maximale smaak in het sap.  Door spontane alcoholische vergisting, respect voor de druif, keuzes specifiek afgestemd op elke wijn, wordt uit elke druif het allerbeste gehaald.
Hun wijnkelder is van Etruskische oorsprong, uitgegraven in de tufsteenbodem, anderzijds gebruik makend van moderne technologieën. Onze wijnen ouderen op Frans en Sloveens hout. De verschillende vaten (12 à 54 hl) en rijpingstijden bepalen voor elke wijn mee de juiste keuzes tijdens het rijpingsproces.

 

De Referentie van Emiglia Romagna !  Roberto en topwijnmaker Luca d'Attoma halen hier het beste uit de wijngaarden bij Rimini.  De wijnen zijn gemaakt voor met de beter pastagerechten !

Biologische assemblage van Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Montepulciano, opgevoed op Houten Foeders en 10 maanden op franse eiken vaten.