COMING SOON

Dit historische kasteel gesticht door de familie Dutruch dook eerst op in de Guide Ferret in 1868.  Nu is het sinds enkele generaties in handen van de familie Cordonnier van frans-belgische origine.

De wijngaarden liggen in het uiterste oosten van de Moulis-appellatie op het Grand Poujeaux-plateau, bekend als het beste Moulis-terroir.  Het terroir van Grand Poujeaux is gekenmerkt door de diepe grindgronden, “Terrassen type 3” genoemd, die tot de allerbeste van de Médoc behoren, en aan de nabijheid van de monding van de Gironde, die klimatologisch gezien mooi rijpe druiven voortbrengen.  Dit is een microklimaat die de extremen van de natuur compenseren.

Mooie assemblage met veel Cabernet Sauvignon!

65% CABERNET SAUVIGNON ,  28% MERLOT ,  5% PETIT VERDOT , 2% CABERNET FRANC ,  18 maanden rijping in Franse eik waarvan 1/3 nieuw, 1/3 van 1 wijn, 1/3 van 2 wijnen.  De wijngaard is gemiddeld 30 jaar oud.

De consulent oenoloog is niemand minder dan Eric Boisenot die ook Château Margaux, Lafite en Mouton Rothschild, Latour en Haut Brion adviseert.

DEGUSTATIE

De Dutruch Grand Poujeaux 2022 heeft een mooi, diepe donkere pruimenkleur, intens aromatisch boeket van rood en zwart fruit (mooi verdeeld), zoethout, rozenblaadjes, licht gegrilde toesten en een vleugje mokka. De smaak is mooi volmondig met zachte tannines. Dit is toch een mooi sappige stijl in vergelijking met Poujeaux of Chasse Spleen.  En in de lengte heeft hij een mooie balans, finesse en precisie.  Dit is een winnaar op gebied van prijs/kwaliteit.

Drinken van 2026 tot 2038.

COMING SOON

Dit historische kasteel gesticht door de familie Dutruch dook eerst op in de Guide Ferret in 1868.  Nu is het sinds enkele generaties in handen van de familie Cordonnier van frans-belgische origine.

De wijngaarden liggen in het uiterste oosten van de Moulis-appellatie op het Grand Poujeaux-plateau, bekend als het beste Moulis-terroir.  Het terroir van Grand Poujeaux is gekenmerkt door de diepe grindgronden, “Terrassen type 3” genoemd, die tot de allerbeste van de Médoc behoren, en aan de nabijheid van de monding van de Gironde, die klimatologisch gezien mooi rijpe druiven voortbrengen.  Dit is een microklimaat die de extremen van de natuur compenseren.

Mooie assemblage met veel Cabernet Sauvignon!

65% CABERNET SAUVIGNON ,  28% MERLOT ,  5% PETIT VERDOT , 2% CABERNET FRANC ,  18 maanden rijping in Franse eik waarvan 1/3 nieuw, 1/3 van 1 wijn, 1/3 van 2 wijnen.  De wijngaard is gemiddeld 30 jaar oud.

De consulent oenoloog is niemand minder dan Eric Boisenot die ook Château Margaux, Lafite en Mouton Rothschild, Latour en Haut Brion adviseert.

DEGUSTATIE

De Dutruch Grand Poujeaux 2022 heeft een mooi, diepe donkere pruimenkleur, intens aromatisch boeket van rood en zwart fruit (mooi verdeeld), zoethout, rozenblaadjes, licht gegrilde toesten en een vleugje mokka. De smaak is mooi volmondig met zachte tannines. Dit is toch een mooi sappige stijl in vergelijking met Poujeaux of Chasse Spleen.  En in de lengte heeft hij een mooie balans, finesse en precisie.  Dit is een winnaar op gebied van prijs/kwaliteit.

Drinken van 2026 tot 2038.

COMING SOON

Dit historische kasteel gesticht door de familie Dutruch dook eerst op in de Guide Ferret in 1868.  Nu is het sinds enkele generaties in handen van de familie Cordonnier van frans-belgische origine.

De wijngaarden liggen in het uiterste oosten van de Moulis-appellatie op het Grand Poujeaux-plateau, bekend als het beste Moulis-terroir.  Het terroir van Grand Poujeaux is gekenmerkt door de diepe grindgronden, “Terrassen type 3” genoemd, die tot de allerbeste van de Médoc behoren, en aan de nabijheid van de monding van de Gironde, die klimatologisch gezien mooi rijpe druiven voortbrengen.  Dit is een microklimaat die de extremen van de natuur compenseren.

Mooie assemblage met veel Cabernet Sauvignon!

65% CABERNET SAUVIGNON ,  28% MERLOT ,  5% PETIT VERDOT , 2% CABERNET FRANC ,  18 maanden rijping in Franse eik waarvan 1/3 nieuw, 1/3 van 1 wijn, 1/3 van 2 wijnen.  De wijngaard is gemiddeld 30 jaar oud.

De consulent oenoloog is niemand minder dan Eric Boisenot die ook Château Margaux, Lafite en Mouton Rothschild, Latour en Haut Brion adviseert.

DEGUSTATIE

De Dutruch Grand Poujeaux 2022 heeft een mooi, diepe donkere pruimenkleur, intens aromatisch boeket van rood en zwart fruit (mooi verdeeld), zoethout, rozenblaadjes, licht gegrilde toesten en een vleugje mokka. De smaak is mooi volmondig met zachte tannines. Dit is toch een mooi sappige stijl in vergelijking met Poujeaux of Chasse Spleen.  En in de lengte heeft hij een mooie balans, finesse en precisie.  Dit is een winnaar op gebied van prijs/kwaliteit.

Drinken van 2026 tot 2038.

93/100 La Revue du Vin de France (Guide des Meilleurs Vins de France)

93/100 La Revue du Vin de France (Guide des Meilleurs Vins de France)

92+/100 Parker 

93/100 Vinous NM

91/100 Vinous AG

93/100 Revue des Vins de France

92/100 James Suckling

92/100 Decanter Magazine

92/100 Jane Anson Inside Bordeaux

Intens paars,  aroma's van zwarte bessen , donkere pruimen, potlood, blonde tabak, ceder en zoethout.  Vol in de mond met stevige, maar rijpe tanninestructuur.  Dit is een rasechte bewaar Moulis.  Drink hem vanaf 2027 tot 2044, of decanteer hem enkele uren op voorhand.   

94/100 Revue des Vins de France

94/100 Wine Enthousiast

94/100 James Suckling

92/100 B&D

94/100 Revue des Vins de France

94/100 Wine Enthousiast

94/100 James Suckling

92/100 B&D

Château Poujeaux gekocht in 2008 door de familie Cuvelier, tevens eigenaar van Château Clos Fourtet, Premier Grand Cru Classé van Saint-Émilion, profiteert van een formidabel terroir van het diepe grind die de topwijngaarden van de Médoc zo uniek maken.  De wijngaard ligt vlak op het plateau van Grand Poujeaux.  Tevens beschikken ze over een optimale wijnkelder en ervaren wijnmaker Christophe Labenne. Voeg daarbij de knowhow van Stéphane Derenoncourt, die kasteel adviseert, en we krijgen, bijna zonder verrassing, een van de beste moulis die er is, zowel rijk, diepgaand, complex en met een groots bewaarpotentieel.  De wijn wordt klassiek gevinifieerd in de geest van de grote Grand Cru Classés van de linkerover, maar er zijn natuurlijk ook de technische adviezen van Stéphane Derenencourt die het terroir en de jaargang perfect tot zijn recht laten komen.  Die kleine aanpassingen zijn zo belangrijk en halen het beste boven uit iedere jaargang.

De 70ha grote wijngaard wordt volledige met de hand geplukt en in kleine bakjes vergaard, strenge selectie en rigoureuse triage (optische sorteringsmachine), wijnstokken van +30 jaar oud, assemblage van 50% CS, 40% Merlot, 5% CF, 5% PV, gerijpt voor 12 maanden op 30% nieuwe eiken vaten.  Productie van +-260000 flessen per jaar voor de 1ste wijn. 

Château Poujeaux gekocht in 2008 door de familie Cuvelier, tevens eigenaar van Château Clos Fourtet, Premier Grand Cru Classé van Saint-Émilion, profiteert van een formidabel terroir van het diepe grind die de topwijngaarden van de Médoc zo uniek maken.  De wijngaard ligt vlak op het plateau van Grand Poujeaux.  Tevens beschikken ze over een optimale wijnkelder en ervaren wijnmaker Christophe Labenne. Voeg daarbij de knowhow van Stéphane Derenoncourt, die kasteel adviseert, en we krijgen, bijna zonder verrassing, een van de beste moulis die er is, zowel rijk, diepgaand, complex en met een groots bewaarpotentieel.  De wijn wordt klassiek gevinifieerd in de geest van de grote Grand Cru Classés van de linkerover, maar er zijn natuurlijk ook de technische adviezen van Stéphane Derenencourt die het terroir en de jaargang perfect tot zijn recht laten komen.  Die kleine aanpassingen zijn zo belangrijk en halen het beste boven uit iedere jaargang.

De 70ha grote wijngaard wordt volledige met de hand geplukt en in kleine bakjes vergaard, strenge selectie en rigoureuse triage (optische sorteringsmachine), wijnstokken van +30 jaar oud, assemblage van 50% CS, 40% Merlot, 5% CF, 5% PV, gerijpt voor 12 maanden op 1/3 nieuwe eiken vaten, de rest op vaten van 1 en 2 wijnen.  Productie van +-260000 flessen per jaar voor de 1ste wijn. 

1 van de beste Poujeaux's die ik proefde sinds de overname in 2008 van de familie Cuvelier.  Sinds 2016 aan een heropstanding bezig.  

Drinken tot 2045

92/100 Parker

92/100 Decanter

94-96/100 Wine Enthousiast

93-94/100 James Suckling

94/100 Neal Martin

92-94/100 Yves Beck

91/100 Jean Marc Quarin

93/100 Falstaff Magazine

92-94/100 Jeff Leave The Wine Cellar Insider

93/100 La Revue du Vin de France (Guide des Meilleurs Vins de France)

 

Intens rood, mooie aroma's van zwarte bessen, licht gestoofde pruimen, dominicaanse sigaren, viooltjes en een toets van zwarte truffel.  Vrij vol en vettig met een mooie energieke frisheid.  Poujeaux was al een tijdje op zoek naar zijn beste vorm, en met de 2019 hebben ze een voltreffer !!!

 

Château Poujeaux gekocht in 2008 door de familie Cuvelier, tevens eigenaar van Château Clos Fourtet, Premier Grand Cru Classé van Saint-Émilion, profiteert van een formidabel terroir van het diepe grind die de topwijngaarden van de Médoc zo uniek maken.  De wijngaard ligt vlak op het plateau van Grand Poujeaux.  Tevens beschikken ze over een optimale wijnkelder en ervaren wijnmaker Christophe Labenne. Voeg daarbij de knowhow van Stéphane Derenoncourt, die kasteel adviseert, en we krijgen, bijna zonder verrassing, een van de beste moulis die er is, zowel rijk, diepgaand, complex en met een groots bewaarpotentieel.  De wijn wordt klassiek gevinifieerd in de geest van de grote Grand Cru Classés van de linkerover, maar er zijn natuurlijk ook de technische adviezen van Stéphane Derenencourt die het terroir en de jaargang perfect tot zijn recht laten komen.  Die kleine aanpassingen zijn zo belangrijk en halen het beste boven uit iedere jaargang.

De 70ha grote wijngaard wordt volledige met de hand geplukt en in kleine bakjes vergaard, strenge selectie en rigoureuse triage (optische sorteringsmachine), wijnstokken van +30 jaar oud, assemblage van 50% CS, 40% Merlot, 5% CF, 5% PV, gerijpt voor 12 maanden op 1/3 nieuwe eiken vaten, de rest op vaten van 1 en 2 wijnen.  Productie van +-260000 flessen per jaar voor de 1ste wijn. 

91+/100 Parker

16/50+ Jancis Robinson

93/100 James Suckling

 

Intens rood, mooie aroma's van zwarte bessen, licht gestoofde pruimen, dominicaanse sigaren, viooltjes en een toets van zwarte truffel.  Vrij vol en vettig met een mooie energieke frisheid.