Kleine D.O. appelatie rond de stad Lleida, ten westen van Barcelona.  70% Tempranillo 30% Garnacha , een 6tal maanden gerijpt op franse en amerkaanse eik.

Deze opkomende appelatie begint aan populariteit te winnen.

Prachtige, onderscheidende Catalaanse rode wijn, gemaakt van dé Spaanse topdruif tempranillo en aangevuld met 30% garnacha. Die druif doet het heel goed op de hoger en dus koeler gelegen wijngaarden in Spanje en bereikt – mits goed gesnoeid zoals bij Las Cuadras – een perfecte rijpheid. De garnacha zorgt voor een kruidige smeuïgheid die heel goed samengaat met de frisheid en elegantie van de tempranillo.  De eikengeur past mooi bij het subtiele aroma van rode bessen. De smaak is heel toegankelijk, sappig en zelfs vol zonder zwaar te zijn. Las Cuadras is samengesteld door de talentvolle Valva Martínez de Toda. Met als bagage een studie oenologie en werkervaring bij Bodegas Cune in de Rioja maakt zij al twaalf jaar prachtige wijnen in het Catalaanse dorpje Flix, ongeveer 150 kilometer westelijk van Barcelona. Het mooie en heuvelachtige deel van het binnenland van Catalonië is mediterraan, maar met continentale invloeden. Dat betekent warme zomers, koude winters en weinig regen. Gecombineerd met de arme bodemsoort zijn het prima omstandigheden om op de hooggelegen percelen mooie kwaliteitswijnen te maken. Deze combineren een rijpe smaak met een charmerende elegantie.

 

100% Monastrell druif, D.O. appelatie reeds vanaf 1966 !  Hoger gelegen wijngaarden.  Typische monastrell, licht zwoel kruidig en een sublieme eiktoets.  Schitterend bij stoofpotjes of grillgerechten.

Hoog gelegen wijngaard (800m) ten noordwesten van Madrid tegen de grens met Portugal. 100% Toro druif 5 maanden opgevoed op eiken vaten.  Supersappig en fris puur fruit door het lange rijpen van de druiven.  Meer naar de Margauxstijl dan naar de spaanse kruidige zoetere stijl.  Zeer evenwichtig.

Klassieker !  Zeer fijn

Traditie, superzachte reserva.

Traditie, superzachte reserva.